DIFTAR: HET NIEUWE SCHEIDEN

Per 1 april 2021 introduceert gemeente Wijk bij Duurstede Diftar. Op deze website houden wij u van burger tot burger op de hoogte van de ontwikkelingen.

Diftar: De gemeenteraad besluit

Diftar: De gemeenteraad besluit

Gister besloot de Coalitie niet mee te gaan in het sterke geluid dat de bevolking van Wijk bij Duurstede hen voorlegde. PCG en de wethouder deden dit geluid zelfs af als een minderheidje. Iets dat zelfs hun eigen peilingen weerleggen. Er is door Groenlinks, VVD, en PCG tegen de motie voor uitstel van Diftar gesteld. Tot zover het sociale karakter, heb uw naasten lief, of trouw aan hun kiezer. Diftar gaat er komen.

Het goede nieuws is dat onze stem niet helemaal een roep in een woestijn is. De Wethouder heeft gister toegegeven dat er een compensatieregeling gaat komen voor iedereen in flats of hoogbouw woont. Zij worden niet de dupe van dit systeem. Dat zou ook echt onhoudbaar zijn omdat de gemeente hen geen optie tot scheiden biedt.

Ook is er opeens ruimte ontstaan om de optie tot nascheiden te onderzoeken. De eerste vragen zijn daarover inmiddels aan de coalitie gesteld.

Is dit dan een nederlaag? Is iets een nederlaag als je het ziet aankomen? We hebben toch winst behaald, dus is er beweging voorwaarts. Laten we dat voortzetten.

Het allerbelangrijkste van deze raadsvergadering op 16 februari 2021 was dat Groenlinks, PCG en VVD het bijzonder soort lef hadden achter dit systeem te blijven staan. Dat doen ze nu dus volledig op de hoogte van het gebrek aan draagvlak. Diftar drijft, zo blijkt uit alle onderzoeken, op draagvlak.

Als je dan op deze wijze achter Diftar staat, word je als partij in mijn ogen ook verantwoordelijk voor het slagen of falen van Diftar. Ze moeten dus aan de bak. Want zij en alleen zij dragen deze verantwoordelijkheid. Ik ben benieuwd naar de rekening van deze tafel waar ze aangeschoven zijn. Het kan wel eens een hele dure worden.

Ik blijf ondertussen doorgaan. De eerste gesprekken over hoe nu verder zijn zo in de vroege ochtend na de raad al weer gevoerd. Ik heb alle openstaande vragen die niet in de raad beantwoord werden naar de coalitie gemaild, ze hebben zichzelf gister immers zelf de verantwoordelijkheid voor dit systeem toebedeeld en ik heb de raad, de bugemeester en de wethouders aangesproken op hun toon. Als zij verwachten van ons burgers dat wij ons matigen dan zijn loze dreigementen en een overtreding van de AVG wet niet op zijn plek aan hun kant.

Goed. Ik drink nog een koffie, ga aan de slag en u hoort vast van mij!

Groet,
Nynke Visser

Nynke Visser

Leave a Reply