DIFTAR: HET NIEUWE SCHEIDEN

Per 1 april 2021 introduceert gemeente Wijk bij Duurstede Diftar. Op deze website houden wij u van burger tot burger op de hoogte van de ontwikkelingen.

Gemeente gaat akkoord met €15,- compensatie voor flatbewoners

Gemeente gaat akkoord met €15,- compensatie voor flatbewoners

Dinsdag 1 juni 2021 is de gemeenteraad akkoord gegaan met de compensatieregeling voor Flatbewoners van €15,- op jaarbasis. De gemeente verwacht dat dit een éénmalige compensatie is. Alleen CDA, SP en BurgerBelangen stemde tegen de compensatieregeling. Volgens deze partijen ontbrak de menselijke maat in de regeling.

Volgens Michels van het CDA loopt de gemeente geen risico om juist op te staan voor de mensen die het hardst geraakt worden, omdat de wethouder in de voorbespreking aangaf deze gevallen niet te herkennen. “Als deze gevallen niet blijken te bestaan is er niks aan de hand, bestaan ze wel dan kunnen we ze opvangen” pleitte CDA-er Michels in zijn betoog tijdens de raadsvergadering.

Ook de SP sprak de raad toe over de compensatieregeling. Volgens Jeroen Brouwer, partijleider van de SP, ontbreekt de menselijke maat en worden nu juist de mensen die het geld niet kunnen missen het hardste geraakt. Hij pleitte met een bevlogen pleidooi voor een maatwerkregelingen.

BurgerBelangen had in voorbereiding op de vergadering al een verzoek ingediend tot het leveren van een maatwerkoplossing. Zijn verzoek werd verworpen en de compensatieregeling aangenomen.

Als burgercollectief onderzoeken wij de mogelijkheden tot bezwaar op deze regeling. Wij voelen dat deze burgers doordat de gemeente ze geen optie biedt om gft te scheiden, extra hard geraakt worden. Dat kan en mag nooit de bedoeling zijn van gemeentelijk beleid en daarvoor zouden ze evenredig gecompenseerd moeten worden.

Ben jij het niet eens met deze compensatieregeling?
Ben jij een flatbewoner en het niet eens met deze compensatieregeling? Of heb je een mening over dit onderwerp die wij moeten horen? Wij geloven dat je samen sterker staat. We onderzoeken de mogelijkheden van een collectief bezwaarschrift. Wil jij hiervan op de hoogte blijven of eventueel meedoen of heb je een opmerking? Vul dan hier je gegevens in. Wij zullen hier uiteraard vertrouwelijk mee omgaan.

BLIJF OP DE HOOGTE, SCHRIJF JE IN VOOR MEER INFORMATIE>>

Nynke Visser

Leave a Reply