In december 2020 besloot Gemeente Wijk bij Duurstede door te gaan met de invoer van Diftar per 1 april 2021. Dit stuitte niet alleen op weerstand; er bleken ook een groot aantal openstaande vragen!
Is Gemeente Wijk bij Duurstede wel klaar voor Diftar?

Met die gedachte startte inwoner Nynke Visser een burgerbezwaar om te kijken of we als burger met een grotere groep een geluid konden maken. Dit geluid groeide binnen 48 uur uit tot het grootste burgerbezwaar in de geschiedenis van Wijk bij Duurstede. Sindsdien heeft Nynke Visser zich verbonden aan dit geluid. “Als dit geluid zo groot is, dan kan je dat niet naast je neerleggen” was haar gedachte.

Inmiddels hebben ruim 2300 unieke huishoudens zich aangesloten bij dit geluid. Dat is een stevig geluid dat gehoord mag worden! De gemeenteraad heeft in februari 2021 met een nipte meerderheid besloten dat Diftar per 1 april toch doorgevoerd moet worden. Daar vinden wij als burgercollectief wat van!

Met deze website houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen, geven we een plek om vragen of overlast te melden en maken we zo samen een sterk geluid richting gemeente Wijk bij Duurstede.