DIFTAR: HET NIEUWE SCHEIDEN

Per 1 april 2021 introduceert gemeente Wijk bij Duurstede Diftar. Op deze website houden wij u van burger tot burger op de hoogte van de ontwikkelingen.

Uitnodiging tot online debat

Uitnodiging tot online debat

Beste Wethouder Marchal, 

Daar stond u dan in het Wijkse Nieuws. U deed uitspraken over mij en mijn peilingen die niet eens half op de waarheid berust zijn. Pijnlijk, zeker gezien het feit ik u al – inmiddels maanden- vragen stel en antwoorden stelselmatig op zich laten wachten of zelfs uitblijven.  U nodigde mij uit voor gesprek maar dit kon alleen plaatsvinden met 3 adviseurs aan uw kant én niet op mijn voorwaarden.  

Dit is dus uw versie van burgerparticipatie. Ik vind daar wat van. Ik vertegenwoordig namelijk wél 2174 huishoudens. Niet uit een peiling onder 917 mensen, maar 2174 unieke bezwaren. 2174 huishoudens die zeggen tegen u: meneer, doe dit nou niet!

Maar u doet het toch en dat Diftar doorgaat, is een feit. Toch blijven er nog heel veel vragen over.  We kunnen blijven moddergooien. Dan zegt u online dat ik me inlaat met oproerkraaiers, dan zeg ik dat u zich op de feiten moet berusten. U kunt zeggen dat ik u geen documenten heb gestuurd, maar ik kan u bewijzen dat ik dat heb gedaan. Welles, nietus, we kunnen dat spelletje prima spelen.  Dat is niet mijn visie van burgerparticipatie. Ik leen me daar niet voor.

Dus wil ik graag met u in debat over Diftar. U en ik in online debat met een onafhankelijke debat leider. Een aantal stellingen van u, een aantal stellingen van mij. Waarbij wijkenaren vragen kunnen stellen en u antwoorden geeft. Eerlijk, open, transparant en voor de burger.

Ik roep u op de rol als burgervader te pakken. Op te staan, met ons burgers in debat te gaan. Zodat u kan zeggen: Dat coalitieakkoord, waarin we burgerparticipatie hoog in het vaandel hebben gezet, dat kom ik na.

Ik hoop van u te horen.

hartelijke groet,
Nynke VisserNynke Visser

Leave a Reply